Sven-Göran Eriksson är tillbaka på jobbet efter några veckors välbehövlig semester i Värmland. DN träffade honom i en flygkabin och frågade hur han ser på Englands avgörande matcher i VM-kvalet och den stundande Premier League-starten.
Det är först när jag knäppt säkerhetsbältet som jag märker vem som sitter i flygplansstolen bredvid. Svennis. Eller "mr Eriksson", som engelsmännen kallar honom.
Klädsamt solbränd efter flera veckors semester hemma i Värmland och oklanderligt ekiperad i kostym hälsar han artigt på förbluffade passagerare, som nickar menande när de går förbi hans plats.
- Jag trivs utmärkt i England. Människorna här är artiga och trevliga. Det är ett fotbollstokigt land, säger han med ett leende.
Vi lyfter från Belfast. Kvällen innan har han sett Englands U19-landslag få stryk mot Frankrike, i en match som präglades av det nordirländska vädret för kvällen - hällregn och snålblåst.
- Jag tycker ändå att det var starkt av juniorerna att ta sig till EM-final. De är framtiden, de där killarna, säger han och lutar sig tillbaka i flygstolen.
Att säga att Sven-Göran Eriksson är stor i England är att göra sig skyldig till en kraftig underdrift. Efter att ha varit fotbollslandslagets förbundskapten i över fyra år är han numera ett kändare ansikte för de brittiska fansen än både Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic.
I England är det Svennis som är svensk fotboll personifierad, trots - eller kanske på grund av - de senaste årens besvärande skriverier om hans kärleksliv.
- På sistone har det väl varit lite lugnare, säger han vänligt, men med en blick som visar att han helst slipper fler frågor om sitt omsusade privatliv.
Vi övergår i stället till att prata om det som står honom närmast om hjärtat. Fotbollen.
Sven-Göran Eriksson har av naturliga skäl följt försäsongens spelarövergångar i Premier League med stort intresse. Den 13 augusti spelas första matchen och mycket talar enligt honom för att det blir en kvartett som gör upp om ligasegern.
- Jag tror att topplagen kommer att bli Chelsea, Arsenal, Manchester United och möjligen Liverpool, säger Svennis.
När han pressas på vilket enskilt lag som han tror tar hem pokalen, skrattar han till och säger:
- Äsch, du vet ... Om jag uttalar mig om det, så blir det ett himla liv. Det är bäst att jag låter bli.
Sven-Göran Erikssons närmaste månad kommer att ägnas åt förberedelser inför de fyra avslutande matcherna i Englands VM-kval. Den 4 september möter hans mannar Wales på bortaplan, några dagar senare Nordirland, sedan Österrike, och till sist ställs de mot gruppledarna Polen.
- Just nu ser det bra ut. Vi har en match mindre spelad än Polen och kan gå om dem om vi vinner mot Wales. Men nyckelmatchen ser ut att bli mötet med Polen på Wembley den 12 oktober, säger Svennis till DN.
Det är ingen tvekan om att England är favoriter till gruppsegern. Fansen kräver ett avancemang till slutspelet. Men frågan är vad Sven-Göran Eriksson har tänkt att göra efter VM i Tyskland 2006?
- Jag har kontrakt fram till 2008 och så länge jag har förtroendet kvar från ledningen så är det vad som gäller, säger han medan flyglunchen dukas bort.
Uttalanden i olika tidningar av Svennis gamle bundsförvant och assisterande tränare, Tord Grip, har gjort gällande att det finns en paragraf i tränarparets kontrakt som ger dem rätt att lämna sina uppdrag efter VM. Men dessa spekulationer förnekas bestämt av Sven-Göran Eriksson.
Han säger att han inte heller för några förhandlingar med Svenska fotbollsförbundet om att ta över ledningen för det svenska landslaget.
- För några år sedan var jag inblandad i en del diskussioner med dem, men sedan dess har jag inte hört något, säger han.
Flygplanet börjar nedstigningen mot London, den stad som den svenske stjärntränaren haft som hem sedan han lämnade Rom och Lazio i januari 2001. Vi börjar tala om juli månads bombattentat i den brittiska huvudstaden. Han blir fåordig, men det är tydligt att de har berört honom starkt.
- Det som hände var bedrövligt, säger Sven-Göran Eriksson allvarligt.
Nyheten om de första dåden fick han höra på väg hem från Singapore, där han var en bidragande orsak till att London fick uppdraget att arrangera de olympiska spelen 2012.
- Men jag vet inte om säkerhetsrutinerna för landslaget har förändrats. Vi har inte haft någon samling sedan det där hände, säger han sedan vi landat i London.
Erik Gustafsson