Se latinorockande storheter spela live

MEXICO CITY. Tusentals fans av latinorock laddar just nu inför årets stora musikhändelse: festivalen Vive Latino. Under tre intensiva dagar nästa helg - 8-10 april – förvandlas området inne på och runtomkring idrottsarenan Foro Sol i Mexico City till en sjudande häxkittel av allsångssjungande fans.

Till årets upplaga av denna numera smått klassiska latinorockfestival har arrangörerna bokat in 90 band från hela Latinamerika och Spanien. Många av den spanskspråkiga musikens hetaste namn finns på plats, bland annat storheter som Charly Garcia, Enanitos Verdes, Caifanes och Babasonics. Men som vanligt ges också utrymme till ett antal mindre ”rockiga” band, som mexikanska electronicakollektivet Nortec Collective.

Fyra scener, tiotusentals besökare och mat och dryck utlovas. Mer info finns på vivelatino.com.mx

Erik de la Reguera

Publicerat i DN Resor den 3 april 2011.