Erik de la Reguera
Journalist och författare | Journalist and author | Periodista y escritor | Journaliste et écrivain

Blandade känslor om Brexit i London

LONDON. På gatorna i London möttes beskedet om Theresa Mays aktivering av artikel 50 – själva startskottet för Brexit – med blandade känslor. Fyra Londonbor svarar här på frågan om vad de tror att Brexit kommer att betyda för deras framtid.

Peter Cornes, pensionär, London:Foto:

– Det är galenskap! Fram tills att Trump valdes till president i USA såg jag Brexit som ett dåligt beslut och ett exempel på David Camerons exceptionellt svaga ledarskap. Men det förändrades när Trump kom till makten. Med honom som president i USA måste vi se till att hålla oss nära våra vänner i Europa, inte få hela skutan att gunga, som vi gör nu.

Ben Havey, revisor, London:Foto:

– Det kommer nog att bli en skakig färd, men inte så skakig som en del vill göra gällande. Världen går inte under, enbart på grund av Brexit. Jag ser på resultatet i folkomröstningen som ett slags proteströst från delar av arbetarklassen som känt sig bortglömd efter trettio år av nyliberal politik. Kanske kan det här väcka byråkraterna i Bryssel, vad vet jag.

Fernanda Gomes, projektledare, London:Foto:

– Jag funderar faktiskt på att lämna Storbritannien, trots att jag bott här i tio år och nu är brittisk medborgare. Folkomröstningen om EU-medlemskapet satte igång hela den populistvåg som vi ser nu i Europa och USA, och det känns som om beslutet handlade mycket om invandring. Så jag känner mig inte välkommen och planerar därför att flytta till Frankrike.

Muhammad Khan, kock, London:Foto:

– Detta kommer att orsaka stora problem. Det brittiska pundet har redan rasat med omkring 20 procent, och det leder ju till att priserna på importerade varor stiger – men inte får vi arbetare högre lön för det! Jag har redan märkt att det blivit dyrare att handla mat, och det är ju vi, vanliga jobbare och skattebetalare, som får betala om priserna stiger ännu mer.

Publicerad i DN 2017-03-29

You may also like...