Erik de la Reguera
Journalist och författare | Journalist and author | Periodista y escritor | Journaliste et écrivain

Londonbor i chock efter attentatet

LONDON. Stora delar av Westminster är fortfarande avspärrade på onsdagskvällen. Hundratals poliser genomsöker området runt det brittiska parlamentet, medan helikoptrar dundrar fram över Big Ben och andra kända landmärken vid Themsen.

Vid en av avspärrningarna står den 27-åriga Maya Galik, som står och filmar blåljusen borta vid Themsen med sin mobiltelefon.

– Jag arbetar på en hårsalong på Victoria Street och tog en promenad på min matrast runt fyratiden i dag – när jag plötsligt ser en helikopter landa utanför parlamentet och massor av poliser komma springande. Det var ambulanser överallt, så jag förstod att något hade hänt, berättar hon för DN.

Nu har det gått några timmar, men Maya Galik är fortfarande starkt berörd.

– Det är verkligen en chock. Det hände ju så nära, säger hon.

Maya Galik berättar att polisen kom förbi hennes hårsalong så sent som för ett par veckor sedan och gav de anställda flygblad med telefonnummer att ringa om de såg något misstänkt.

– Då tänkte jag inte så mycket på det. Men nu undrar man ju om de visste något mer som de inte berättade, säger hon.

På en tvärgata kommer 26-åriga Robbie Reed gående. Han har just återvänt till Westminster efter en lång arbetsdag i en annan del av London.

– Jag bor alldeles i närheten. Kanske är det naivt, kanske är det för att jag kommer från en lugn stad i Australien, men jag trodde aldrig att något sådant här skulle kunna hända, säger han och pekar mot Westminster Bridge, där den misstänkte terroristens vansinnesfärd började.

En explosion hörs inifrån avspärrningarna. Robbie Reed rycker till. Sannolikt rör det sig om en kontrollerad explosion av något misstänkt föremål.

– Det här… ja, det kommer nog att ta ett tag innan det sjunker in. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant. Men det är det uppenbarligen, säger han.

Erik de la Reguera

Publicerad i DN 2017-03-23

You may also like...