Erik de la Reguera
Journalist och författare | Journalist and author | Periodista y escritor | Journaliste et écrivain

Säkert hak för att se blivande jazzstjärnor

MEXICO CITY. Trots att en rad unga, mexikanska jazzmusiker på senare år turnerat i såväl Europa som USA går det fortfarande att räkna antalet jazzklubbar i Mexico City på ena handens fingrar. Ofta spelar högklassiga musiker inför en liten men initierad publik som vet vart man ska gå.

Ett sådant ställe är jazzklubben El Convite i den sydliga stadsdelen Portales Sur. Här finns bara ett fåtal bord – det hela påminner lite om en enklare kvarterskrog, eller möjligen ett större vardagsrum – men skenet bedrar. I själva verket är El Convite något av Mexico Citys motsvarighet till Glenn Miller café i Stockholm. Alla dagens och morgondagens jazzstjärnor i Mexiko har för vana att uppträda här, ofta för en låg summa (normalpris cirka 50 kronor per konsert). Ett bättre ställe att bli bekant med den livaktiga mexikanska jazzscenen finns inte i dag. Konserter anordnas flera gånger i veckan, ofta med utländska gästspel, och den som vill kan också äta gott och dricka noggrant utvalda mexikanska viner.

Erik de la Reguera

Publicerat i DN Resor den 20 mars 2011.

You may also like...