Klargörande om Farc och svensk medling

I DN publicerades i förra veckan två artiklar om svensk medling med Farc. De rönte viss uppmärksamhet - och det är därför på sin plats att klargöra ett par saker:

Jag var enbart inblandad i den första artikeln, som publicerades i fredags och kan läsas här. Den handlar om att Sverige medlat mellan Farc och den colombianska regeringen, och att man försökt arrangera ett möte på svensk mark så sent som i år - alltså 2010.

Den andra artikeln refererar till min text och påstår sig bekräfta uppgifterna, men handlar i själva verket om något annat. Det möte som beskrivs ägde rum för snart tio år sedan - under förra förhandlingsrundan - och har ingenting eller mycket lite att göra med de nya uppgifter som El País och jag hämtat ur Wikileaksdokumenten.

Jag kan bara beklaga förvirringen. Eftersom jag inte har skrivit denna andra artikel, tar jag heller inte ansvar för den.