Jordlösa i DN


Foto: Dado Galdieri.

I söndagens DN har fotografen Dado Galdieri och jag ett tre sidors reportage om de jordlösas rörelse MST och deras kritik av den avgående presidenten Lula da Silva i Brasilien. Den utlovade jordreformen har inte förverkligats och efter valet hotar därför allt värre konfrontationer mellan de jordlösa och de multinationella företag som i snabb takt tar över storjordbruket i Brasilien. Bäst läs- och bildupplevelse får man i papperstidningen. Enbart text och faktarutor kan hittas här.

Därutöver finns en analys av Mono Jojoys död i Colombia här, en analys av kongressvalet i Venezuela här och en kort artikel om politikermord i Mexiko här.

Ledsen att det varit lite tyst här. Har varit i Brasilien på jobbresa och sedan sjuk i influensa en dryg vecka. Men nu smattrar det på tangenterna igen.