Jyri Jaakola, nordiska medier och San Juan Copala


Svenska Tatjana Markus och Jyri Jaakolos finska föräldrar Raimo och Eeva-Leena Jaakola är i Mexiko för att kräva rättvisa.

I dag, söndag, publicerar finska Hufvudstadsbladet mitt rep och analys om triqui-indianerna i San Juan Copala och Jyri Jaakolas föräldrars besök i Mexiko (texterna är än så länge inte utlagda på HBL:s webbplats).

Tidigare i veckan publicerades samma jobb i Dagens Nyheter (huvudtexten finns på nätet här).

För den som vill hålla sig uppdaterad om vad som händer i San Juan Copala har den autonoma kommunen bland annat en egen blogg här.

De av er som vill framföra åsikter eller vädjanden till de mexikanska myndigheterna gör det lämpligast till ambassaderna i Finland och Sverige. Eller via direkt kommunikation med federala eller lokala myndigheter (här allmänna epost-adresser till PGR, CNDH och t-r-e relevanta myndigheter i Oaxaxa). Jag besvarar också gärna frågor här nedan i kommentarsfältet.