Surfa helt gratis på 600 hotspots

MEXICO CITY. Den som är på språng i Mexico City och känner för att använda sin telefon eller dator för att surfa på internet kommer snart att kunna göra det helt kostnadsfritt. Detta sedan en stor satsning på fria internetuppkopplingar sjösatts.

På minst 600 offentliga platser i staden väntas det inom kort gå att få tillgång till gratis internet. Det sägs vara i klass med såväl Tokyo som New York och ligger helt i linje med borgmästare Marcelo Ebrards plan att göra Mexico City till en av världens mest uppkopplade huvudstäder.

Den första av dessa ”hotspots” invigdes för en månad sedan i den centralt belägna Alamedaparken. Men nätet av anslutningspunkter, som redan nu täcker många av de områden som besöks av turister, ska byggas ut i parker, torg och universitetsområden över hela staden.

Erik de la Reguera

Publicerad i DN Resor den 22 augusti 2010.