ColombiavalOm jag har förstått saken rätt råder rojalistisk yra i Sverige (eller om det bara är i medierna...). Själv befinner jag mig i ett regnigt Colombia för att rapportera om söndagens presidentval. Har varit ute på landsbygden - Los Llanos för att vara mer exakt - och mött några av dem som troligen kommer att bära Juan Manuel Santos till en storseger i dag.

Repet om Santosfästet Tauramena publiceras i dagens DN och kan även läsas här. Läs gärna också artikeln och analysen som publicerades inför första valomgången.

Nu är vi tillbaka i Bogotá. Det hela verkar bli en ganska odramatisk affär, för Mockus är nog chanslös. Men man vet aldrig i Colombia.

Anklagelser om valfusk har tagit fart sedan det företag som distribuerar valsedlarna visat sig ha nära band till Santos kampanj. Och sedan finns ju alltid risken att Farc hittar på något. Armén är försatt i högsta beredskap.