1-1 och andra siffror i Mexiko den 11/6

1-1 Mexiko har tur och får med sig en poäng från mötet med Sydafrika i öppningsmatchen i fotbolls-VM. President Felipe Calderón strålar av glädje när han får stå vid sidan av Fifa-presidenten Sepp Blatter under invigningen.

19 personer avrättas kallblodigt på ett vårdhem för narkomaner i staden Chihuahua i delstaten med samma namn. Förövarna - ett tungt beväpnat kommando med uppemot 30 man - lämnar ett skriftligt budskap: "Modiga, nobla människor, låt er inte luras. De här dog för att de förtjänade det, de dog för det som de har gjort... så går det för svin, råttor, mördare, kidnappare, våldtäktsmän. Stackars lättlurade jävlar." Som vanligt misstänks en uppgörelse i den undre världen. Men denna massaker - och en rad andra händelser på senare tid - påminner också misstänkt mycket om den utrensning av fattiga och narkomaner som paramilitärer i Colombia ägnat sig åt tidigare.

20 kroppar hittas dumpade på olika håll i staden Ciudad Madero i nordöstra Mexiko. Förmodligen en del i det blodiga kriget mellan Zetas och deras tidigare allierade i Golfkartellen.

1 år och fyra månader. Så gammal var den flicka som sköts till döds av okända män i staden Tultepec i delstaten Mexico denna kväll, sedan okända män brutit sig in i hennes familjs hus. Även flickans mamma dödades, och hennes pappa skadades svårt. Myndigheterna misstänker att det rör sig om en maffiauppgörelse.

2 gymnasieungdomar, 17 respektive 18 år gamla, dödas i San Luis Potosi när de råkar hamna i korseld mellan två maffiakommandon som drabbar samman på öppen gata. Fyra oskyldiga personer skadas.

1 svårt torterad man hittas död i staden Iguala i delstaten Guerrero. Bredvid honom ligger en lapp: "Kära invånare i Iguala, gör inte som jag. Det här drabbade mig för att jag ringde till polisens anonyma tipstelefon, och värst av allt är att det var militärerna som lämnade ut mig."

6 poliser dödas denna dag av maffians torpeder. Tre hittas avrättade i Durango. Och ytterligare tre i Ciudad Juárez. I den sistnämnda staden påträffas också en halshuggen persons kropp.

1 avrättad man hittas inlindad i svarta sopsäckar i stadsdelen Tlalpan, bara 20 minuter från där jag bor.

Där tappar jag räkningen.