Hondurastrippel

1: Oväntad återkomst höjer insatser i Honduras

2: "Militär sköt mot Zelayas anhängare"

3: Analys: Kuppen har satt demokratins framtid på spel.

Det har varit en intensiv vecka här i Bolivia. Insamlandet av material till den kommande boken fick oväntat kombineras med DN-skrivande om Zelayas comeback. Och detta i "la capital más alta del mundo", som La Paz kallas i radiojinglarna. Höghöjdsträning, alltså.

Senaste nytt från Honduras är att de första trevande försöken till samtal mellan parterna har inletts. Troligen ett sätt för Michelletti att undvika ett allt för tufft uttalande av FN:s säkerhetsråd, som ska diskutera Honduras i dag (skönt förresten att se Brasilien ta på sig en så aktiv roll).

Det som inger hopp är att de största partiernas presidentkandidater försöker medla. Oavsett deras personliga åsikter om kuppen, så har de ett starkt intresse av att valet i november blir av och erkänns som legitimt av omvärlden. Press börjar därmed komma från kuppmakarnas egna led, vilket nog Michelletti inte är helt okänslig för.

Nu är vi i Cochabamba, ett par tusen meter lägre än La Paz (men fortfarande på Kebnekajsehöjd). Var ute i Chapare i förrgår och det är svårt att inte imponeras av den grad av demokratisk organisering som kokaodlarna byggt upp där. Men samtidigt ökar kokaodlingen i omfattning, vilket kan bli en tuff nöt för Evo i framtiden.