Houston tur och retur

Hann knappt tillfriskna innan det bar av till Houston, Texas, på blixtvisit.

På grund av biljettstrul (lång historia) fick jag flyga till den maffiakontrollerade stan Nuevo Laredo, gå över gränsen i den smäktande 40-gradiga värmen och ta en Greyhoundbuss till Houston (drygt sex timmar).

Efter intensivt jobbande med olika saker åkte jag sedan samma väg hem.

Kontrasten vid gränsövergången var nästan löjlig. På vägen in i USA ringlade kön lång och alla våra ägodelar gicks igenom, inklusive digitalkamerornas bilder (som tur var hade jag raderat bilderna på honduranska soldater med maskingevär).

På tillbakavägen till Mexiko blev jag inte ens ombedd att visa upp passet. Nada.

Och så undrar de varför drygt 90 procent av den mexikanska maffians vapen är köpta i USA.

Nej, nu är jag rejält trött. Men nöjd med att vara hemma.