Fullt upp

Är nu i Tegucigalpa sedan ett par dagar tillbaka och har fullt upp med att hålla få koll på läget på markplan. I stort sett samtliga lokala medier är kraftigt censurerade eller vinklade till den nya regimens förmån.

Bara en kort kommentar till de läsare i Sverige och Norge som undrar om kuppen i Honduras inte kan ha varit "laglig".

Miami Herald och El Faro lyckades få en intervju med arméns chefsjurist, som helt lugnt förklarar att, visst, det var olagligt att kasta ut Zelaya ur landet, men hade de inte gjort det skulle de säkert ha blivit tvungna att döda en massa av hans anhängare.

Humant. Eller hur?

Därmed inte sagt att det inte finns dem som är glada över att ha blivit av med "Mel" Zelaya, vilket jag också skriver om här.

Men låt oss - åtminstone tills Zelaya återvänder - lämna frågan om det rent legala bakom oss. För en kupp, det var det.

PS. Mina övriga artiklar om Honduras kan ni som vanligt hitta här.