Rapport från virusstaden

Konstig morgon. Alla dagis, skolor och universitet är stängda här, sedan ett nytt och faktiskt rätt skrämmande influensavirus tros ha skördat minst ett sextiotal liv. Läs mer om det här.

Det sägs vara en variant av svininfluensa som smittar mellan människor, och även om det är för tidigt för att slå på stora spanska sjukan-trumman, så är det svårt att bagatellisera det - inte minst när man bor här.

Det är inte lätt att få en tydlig bild av vad som händer. Informationsflödet från myndigheterna är minst sagt begränsat, medierna allmänt förvirrade och regeringens krishanteringsförmåga lika med noll.

De lokala myndigheterna här i Mexico City hade fortfarande imorse inte fått någon info direkt från regeringen, utan fick nöja sig med att, som alla vi andra, se sjukvårdsministern ge order om att stänga alla stans skolor i direktsänd TV.

President Calderón har avbrutit sin resa i norra Mexiko för att hålla sig á jour med läget, folk har börjat hamstra mediciner på apoteken och borgmästaren i stan vill inleda en massiv vaccineringskampanj, trots att det är oklart om de influensavaccin som finns har någon verkan mot detta nya virus.

I likhet med alla andra väntar vi alltså på besked om vad som egentligen pågår. Dags att koka mer kaffe - det kan bli en lång dag.