Erik de la Reguera
Journalist och författare | Journalist and author | Periodista y escritor | Journaliste et écrivain

Storseger för ”Svennis” Mexiko

MEXICO CITY. Sven-Göran Eriksson kan se fram mot ett par veckors välbehövlig arbetsro sedan hans mexikanska landslag skåpat ut Bolivia med 5-1 i nattens landskamp i Denver, USA.

Svensken kom till matchen med kniven på strupen: det gällde att visa upp betydligt bättre anfallsspel än i de svaga framträdanden som på senare tid lett till högljudda krav på Erikssons avgång.

Och han fick de besked han önskat sig. Redan efter de första minuterna stod det klart att Eriksson gjort rätt i att i frånvaro av Europaproffsen ge förtroendet på topp till tunge centerforwarden Matias Vuoso.

Hans fysik och rutin gav den spets som Mexiko tidigare saknat och samspelet med anfallskollegan Omar Bravo fungerade väl. Vuoso gjorde två av målen denna afton och han var lagets klart bäste spelare.

Bolivia, å sin sida, visade med all önskvärd tydlighet varför laget harvar i botten av det sydamerikanska VM-kvalet. Men segern ger ändå Eriksson lugn och ro inför uppladdningen mot den viktiga VM-kvalmatchen mot Costa Rica om drygt två veckor.

Nyligen sade ”Svennis” själv i en intervju att det nog gäller att ordna en seger i den hemmamatchen om han ska kunna behålla jobbet som Mexikos förbundskapten.