Medan vi väntar

Det blev inte mycket sömn. Klockan fyra i morse började Chávezanhängare skjuta raketer mot den ännu becksvarta himlen och enorma smällare brakade som bomber, allt medan en monoton fanfar spelades på repeat - om och om och om igen - på flyglarmshög volym från cirkulerande lastbilar och andra högtalarsystem. Från en och annan högtalarbil dånade också skränande marscher.

Denna smått spöklika revelj pågick i TVÅ TIMMAR och tanken var så klart att få iväg presidentens supportrar till valurnorna. Själv fyllde jag hörlurarna med Bob Marley and The Wailers: "Stop that train, I'm leaving..."

Medan venezuelanerna röstade var vi i förorten Petare och filmade. Här en webbtv-snutt som blev resultatet av det.

Nu väntar alla spänt på de första officiella resultaten. Innan dess är vallokalsundersökningar förbjudna, men jakampanjen har förklarat att de är säkra på en seger.

Som tidsfördriv bjuder jag på en kort text om debatten i Chávezlägret.