Svennis får stöd i Mexiko

CARACAS. Ordföranden i mexikanska fotbollsförbundet, Justino Compeán, går nu ut och försvarar sin svenske förbundskapten efter förlusten mot USA: ”Eriksson har mitt fulla stöd”, säger han.

- Det finns ingen ursäkt och självklart kommer vi att diskutera valet av taktik med Eriksson, men han har vårt fortsatta stöd, säger Justino Compeán till tidningen El Universal.

- Vi har målet att nå VM i Sydafrika och dit ska vi nå. Gruppspelet handlar om 30 poäng. Men visst gör det ont när vi förlorar, på samma sätt som ni journalister, fansen och våra familjer säkert också lider kval, säger han.

Därmed ser det ut som om Sven-Göran Eriksson kan pusta ut tills vidare, trots kritiken.

- Ni journalister säger att folk inte tror på mig längre. Men jag tror på mig själv. Jag tycker att vi gjorde en bra match, vi spelade lika bra som USA, men gjorde inte mål på våra chanser. Enda sättet att förbättra det är att fortsätta arbeta, sade Eriksson efter matchen.

Redan i nästa VM-kvalmatch – mot Costa Rica den 28 mars – kan svenskens öde avgöras. Allt annat än en seger där skulle ses som ett stort fiasko i Mexiko, och det trots att Costa Rica visat prov på god form på sistone.

Erik de la Reguera