“Bara att ringa”

CARACAS. Sven-Göran Eriksson avvisade på tisdagen ryktena om att han skulle vara på väg till Portsmouth eller Chelsea. Men han lämnade ändå dörren på glänt: ”Om Chelsea vill ha mig, så är det bara att ringa”.

Natten till torsdagen svensk tid möter Mexiko ärkerivalen USA på bortaplan i det nord- och centralamerikanska VM-kvalet. Blir det förlust i denna för Mexiko prestigefyllda match kan Sven-Göran Eriksson få tvingas se sig om efter ett nytt jobb. Flera mexikanska sporttidningar spekulerar redan om att en dålig insats mot USA kan få förbundets tålamod att tryta.

Kanske var det därför svensken var så vag i formuleringarna när han på tisdagen skulle kommentera ryktena i brittisk press om att han kan vara på väg tillbaka till England.

- Om Chelsea vill ha mig tycker jag att klubbägaren ska ringa mig. Jag känner honom mycket väl, han har mitt nummer och vi talas vid regelbundet, sade "Svennis" till tidningen El Universal.

- Men jag kan lova er att han inte har ringt, så det finns ingenting att tala om.

Erik de la Reguera

DN 2009-02-11