¡Buen provecho!

Evo Morales, hans MAS och det myller av rörelser som stöder partiet ser återigen ut att gå mot en historisk triumf i Bolivia. Jag hade gärna varit på plats, men det gick tyvärr inte denna gång (kan dock reka detta rep av Jon Pelling och Felipe Morales i konkurrenten).

I stället för att resa till Bolivia har jag blivit lätt illamående - av att skriva den här storyn. Inte minst eftersom "El Pozolero" ("soppkokaren") greps på en väg längs kusten som jag brukar åka varje gång jag ska besöka svärfamiljen.

300 döda. Det blir nästan för abstrakt.

Men om man tänker sig ett enda mord och sedan hur mördarna långsamt fräter sönder kroppen i syra, och sedan ett mord till, och sedan ett till... och ett till... Då, kanske, börjar man ana omfattningen.

Mina bekanta i Tijuana säger för övrigt att de inte längre vågar gå ut om kvällarna, att det finns mängder av vapen i omlopp och att grundregeln är: ser du en större ansamling poliser, spring för livet! (skottlossning väntar)

Pozole är, denna frånstötande historia till trots, en utsökt mexikansk soppa som ni bara inte får missa om ni besöker landet. Skivad avocado, chili och pressad citron är obligatoriska tillbehör. Och gärna också en smarrig tostada. ¡Buen provecho!