Tisdag förmiddag

Ösregn, åska, timmar och åter timmar på migrationsmyndigheten (tror jag sammanlagt har tillbringat en hel arbetsvecka i den där baracken) och när vi kommer hem droppar det från taket.

Medan jag ägnar mig åt Operation Ställa-ut-kastruller-och-stakpannor ser ordet kompromiss (som på spanska saknar exakt motsvarighet) ut att få en boliviansk översättning, medan våldet skördar fler offer i Mexiko. Omkring 3 700 döda bara i år. Smaka på den.

Och finanskrisen verkar få oanade konsekvenser i Argentina, när nu Cristina Kirchner sägs vilja förstatliga (!) landets privata pensionsfonder. Återstår att se om det stämmer, Clarin har bara citerat en anonym källa hittills.

Kan man månne hoppas på att lite av pengarna i så fall används till att prägla mynt? Sedan några veckor tillbaka råder nämligen en akut brist på slantar här. Som så ofta skiljer sig byråkraternas verklighetsbeskrivning från alla andras, men nåja, ni kan läsa mer om det i DN.