And now what, Mr Moore?

Dagen började grått och trist. Men sen blev det fart. De röstade nej i USA!

Hur gick det till?

Av allt att döma var det helt enkelt för många kongressledamöter som inte vågade rösta ja till Bush krispaket, eftersom de kände ett våldsamt tryck från sina valkretsar.

Medan börserna rasar världen över (här i Buenos Aires med nio procent), och krigsrubrikerna ropar saker i stil med "THE END OF CAPITALISM AS WE KNOW IT" kan det var värt att fundera på orsaken bakom dagens nej. Var det ansvarslöshet? Populism? Eller kanske rent av ett uttryck för demokrati?

För att få en annan bild än den gängse kan det vara intressant att läsa Michael Moores uppmaning i morse.

Kanske hade den en del i att hela 95 av demokraterna i kongressen röstade nej.

Frågan är bara: vad gör vi nu, Mr Moore?


Och under tiden har Ecuador fått en ny grundlag. Det återstår att se om Pacha Mamas rättigheter kommer att respekteras. Men en sak är säker, denna dag då marken förefaller skaka under våra fötter: Rafael Correa sitter tryggare än någonsin.