Haiti – efter orkanerna

Bläddra mellan bilderna med pilarna.

Jag har den senaste veckan varit i svårt orkandrabbade Haiti. Reportagen finns här, här och här (och här dessutom en krönika om våld mot kvinnor i Port-au-Princes kåkstäder).

Logistiken var komplicerad eftersom det redan dåligt underhållna vägnätet slagits ut. Men med viss hjälp (tack, Dennis och ni andra) lyckades jag ändå kryssa mig fram med bil till översvämmade Gonaives i norra delen av landet.

Där sov jag på ett av stans två torra hotell och åt sporadiska mål mat på FN-basen, när jag inte var ute på stan och intervjuade folk i vattnet och leran. Mitt i kaoset fick jag dessutom tag på en duktig tolk, som tolkade från den kreolska som talas i Haiti.

Nu är jag tillbaka i Buenos Aires. Det är skönt att komma hem efter en omskakande vecka.

Men det känns också bra att ha riktat strålkastarljuset mot detta lilla utsatta land i Karibien, när CNN och övriga världsmedier fokuserade helt på "Ikes" framfart i Texas.