Erik de la Reguera
Journalist och författare | Journalist and author | Periodista y escritor | Journaliste et écrivain

”Svennis” Mexiko lekte med Jamaica

BUENOS AIRES. Sven-Göran Erikssons mexikanska landslag spelade natten till söndagen ut det annars så försvarsstarka Jamaica. Med 3-0 i bagaget vågar "Svennis" nu tala om drömmen om att få möta Sverige i VM.

- Jag vill passa på att önska Sverige lycka till i VM-kvalet. Låt oss hoppas att de kvalificerar sig till VM i Sydafrika och att vi får möta dem där i en semifinal eller final, sade Sven-Göran Eriksson.

Han kunde kosta på sig ett extra brett leende, för den här kvällen hade hans landslag från första stund visat vem det var som bestämde på Aztecastadion i Mexico City.

Redan efter tre minuters spel gav Deportivo La Coruñas vänstermittfältare Andrés Guardado hemmalaget ledningen med en distinkt slagen frispark.

De omkring 100.000 åskådarna fick tillfälle att jubla på nytt efter en halvtimme, då Fernando Arce snappade upp en retur i straffområdet och gjorde 2-0. Och i 62:a minuten dundrade mittbacken Magallón upp en volley i nättaket efter en hörna och fastställde slutresultatet.

Matchen igenom visade Mexiko prov på stor löpvilja, inte minst från de båda yttermittfältarna Giovanni dos Santos och Andrés Guardados sida.

- Jag är nöjd, vi gjorde tre mål och skapade betydligt fler chanser än mot Honduras senast, sade Sven-Göran Eriksson.

Efter en trevande start på VM-kvalet ser det nu allt bättre ut för Erikssons mannar. Vinner de hemmamatchen mot Kanada på onsdag, som spelas i den sydliga delstaten Chiapas, kan svensken så smått börja planera inför nästa kvalfas.

I en ovanligt öppenhjärtig intervju med tidningen El Universal svarar han på frågan om han kan tänka sig att bli Sveriges förbundskapten efter VM:

- Jag har ett formidabelt jobb som jag är mycket nöjd med. Det är ett tvåårskontrakt, och jag tror inte att man ska planera längre än två år fram i tiden. Men visst, allt är möjligt, säger Eriksson.

Natten till söndagen spelades också flera andra VM-kvalmatcher i Nord- och Sydamerika. I Mexikos VM-kvalgrupp vann Honduras med 2-1 mot Kanada på bortaplan.

Kuba förlorade med 0-1 mot USA i en match laddad med politiska undertoner, medan Guatemala och Trinidad och Tobago spelade oavgjort.

Tidigare obesegrade Colombia förlorade med 0-1 mot Uruguay, tack vare mål av förre Hammarbyspelaren Sebastian Eguren, och Ecuador vann övertygande mot Bolivia med 3-1.