“Akta dig för förrädare”

CUERNAVACA. Sven-Göran Eriksson presenterade sin första landslagstrupp som förbundskapten för Mexiko. Samtidigt uppmanade hans föregångare på posten, Hugo Sánchez, honom att "akta sig för förrädare".

Sedan Sven-Göran Eriksson utsågs till Mexikos förbundskapten den 3 juni i år har han hunnit med att flytta från Manchester i England till tjugofyramiljonersstaden Mexico City, fila på sin knaggliga spanska och studera landslagsaktuella spelare.

Men på torsdagen började allvaret.

Vid en presskonferens i Mexico City läste "Svennis", eller Señor Eriksson som han kallas i Mexiko, upp namnen på 23 spelare som kallas till nästa veckas landslagsläger inför VM-kvalmatchen mot Honduras den 20 augusti. Enda överraskningen var brasilianskfödde mittfältaren Leandro Augusto.

Inga utlandsproffs fanns med bland de uttagna, men Eriksson lämnade öppet för att några av stjärnorna i Europa, som Rafael Marquéz i Barcelona, Carlos Vela i Arsenal och Nery Castillo i hans gamla klubb Manchester City, kan komma att finnas med när den slutgiltiga truppen tas ut den 14 augusti.

Hittills har Eriksson behandlats väl av medierna i Mexiko och ofta beskrivits som "öppen och charmig". Men det kan förändras snabbt om Mexiko inte lyckas vinna på hemmaplan mot Honduras.

Svennis företrädare, legendaren Hugo Sánchez, fick sparken för att han inte lyckades ta Mexiko till OS. Och på onsdagen varnade han Svennis för att "akta sig för förrädare".

- Lita inte på dem som säger sig vara osvikligt lojala, sade Hugo Sánchez i en intervju i tv-kanalen Fox Sports.

Erik de la Reguera

DN 2008-08-01

http://www.dn.se/sport/fotboll/akta-dig-for-forradare