“Svennis” ensam kandidat i Mexiko

CUERNAVACA, MEXIKO. Sven-Göran Eriksson är nu den enda kvarvarande kandidaten till jobbet som förbundskapten i Mexiko. Ett avgörande möte ska hållas med svensken under söndagen, uppger ordföranden i det mexikanska fotbollsförbundet.

- De höga ekonomiska kraven som Luiz Felipe Scolari ställer kommer inte att accepteras av oss. Vi koncentrerar oss nu på en enda kandidat: señor Eriksson, säger Justino Compeán, ordförande i Mexikos fotbollsförbund, till sporttidningen Esto.

Uttalandet bekräftar de allt ihärdigare uppgifterna i mexikansk press, som gjort gällande att Sven-Göran Eriksson är den hetaste kandidaten till att bli Hugo Sanchez efterträdare på posten som förbundskapten.

Ett möte mellan Svennis och representanter för det mexikanska fotbollsförbundet ska, enligt Compeán, hållas i London under söndagen. Där väntas den stora stötestenen inte oväntat bli den ekonomiska ersättningen.

Enligt obekräftade uppgifter i mexikansk press har Eriksson erbjudits nio miljoner dollar plus en bonus om landet kvalificerar sig för VM i Sydafrika 2010. Men svensken uppges vilja ha betalt i det betydligt starkare brittiska pundet.

Ett definitivt besked om vem som blir Mexikos nästa förbundskapten väntas senast den 3 juni, men kommer parterna överens kan beskedet komma tidigare än så.

Tongångarna i mexikanska medier har i allmänhet varit positiva till Eriksson, då han anses ha god kännedom om mexikansk fotboll. Bland annat spelar en av Mexikos mest talangfulla spelare, Nery Castillo, i Manchester City.

Samtidigt väntar Sven-Göran Eriksson på ett slutligt besked från Manchester Citys thailändske ägare Thaksin Shinawatra om han får behålla jobbet som tränare i klubben eller ej. Mycket tyder dock på att svensken får söka sig nya uppdrag efter sommaruppehållet.

Erik de la Reguera

DN 2008-05-25