Påskdag i San Telmo

Jag hade lyckats undvika religiösa processioner hela helgen, men i dag fick jag ändå påskvibbar - fast av annat slag - när vi av en slump hamnade på franska restaurangen Chez på calle Defensa, mitt under pågående söndagsmarknad (ni vet, sambaorkestrar som paraderar förbi, en clown i gathörnet, tangomusiker som lirar klassiker - och en massa turister så klart).

De hade gravad lax på restaurangen. Gravad lax med kokt potatis och grönsallad! Jag brukar inte sakna mycket av den svenska maten. Men det här var precis vad jag behövde (även om "svensk mat" är ett problematiskt begrepp i sammanhanget, jag vet). En ägghalva med kaviar också, så hade jag varit i sjunde himlen.

På långfredagskvällen råkade jag befinna mig i det nästan övergivna centrumet i Buenos Aires och fick då till min förvåning höra hur prästens entoniga predikan ekade mellan husväggarna.

Mässan spelades upp i stadens högtalarsystem, vilket gav nästan lite undantagstillståndsstämning på de öde gatorna. Men den här gången brändes inga "kommunistiska" böcker, som för 30 år sen. Allt gott och väl, med andra ord.

Annars har det varit en vecka av val och kval. Men nu är det valt. Och framtiden ser ljus ut.

Närmast väntar besök hos kossor.