Grå korre-vardag i Buenos Aires

I dag är en gråmulen februaridag i Buenos Aires, vilket betyder att solen är täckt av dis och att värmen faktiskt är uthärdlig.

Bageriet i bottenvåningen har öppnat efter semestern, så jag hasar ned dit i flip-flops och köper två medialunas (typ söta croissanter) och en variant på danskt wienerbröd. Farliga grejer. Får cykla sen.

Borde ställa mig och hacka jordgubbar till frukostjogurten nu, men jag är trött och seg och hamnar framför datorn i stället. Gör min vanliga runda, kollar tio-femton större medier i Latinamerika, läser mejl från läsare, kollegor o en och annan vän.

Fastnar vid en artikel på BBC om att det amerikanska oljebolaget Exxon begärt att tolv miljarder dollar av det statliga venezuelanska oljebolagets pengar ska frysas. Tänker att det där kan bli nåt, kanske en del av en större grej.

Och sen börjar jag skriva den här bloggen.

Gäspar.

Nu ska jag hacka jordgubbar.