Limakväll

Tisdagskväll på hotellet. Kylskåpet surrar. Slår av teven efter Hillarys segertal. Gäspar.

I dag fick jag en sån jäkla lust att tjacka nytt datorspel. Men nejnej, det gick inte. Kvarteren med alla datoraffärer ligger nämligen minst en halvtimme med buss från där jag bor just nu. Så surt svärande över den latinamerikanska egenheten i att samla varje sorts affär i en särskild barrio fick jag strunta i det.

I stället läste jag Ojo por Ojo av den peruanske journalisten Umberto Jara - ett rykande reportage i bokfrom om Fujimori-åren och det smutsiga kriget. Jaras grävjobb bidrog till att Fujimori lämnades ut av Chiles rättsväsende. Rekas.

Skönt att hinna läsa i lugn och ro. Det har varit mycket kuskande på sistone och jag har en hel hög med böcker som ska plöjas.

Men nu ska jag sova. Upp i ottan som vanligt i morgon för att se om det blir nåt skrivet. Och på torsdag - mot Buenos Aires!