Erik de la Reguera
Journalist och författare | Journalist and author | Periodista y escritor | Journaliste et écrivain

Nytt år, nya utmaningar

Så ändrades sista siffran i årtalet igen och vi störtar in i ett nytt och okänt 2008. God fortsättning, var ni än är!

Jag halvligger på sängen i ett hotellrum i Lima. Utanför fönstret skymtar det vita soldis som präglar staden året om, himlen är aldrig blå här, trots att det nästan aldrig regnar. Konstigt klimat.

Över nyår var vi i Cuzco och världsberömda Machu Picchu. Det var intressant, ruinerna låg högt uppe bland molnen och var vackra. Men det är också mycket turistiskt. Och det är en underdrift.

Jag blir alltid lätt melankolisk när jag vandrar runt bland resterna av en mänsklig civilisation. Jag undrar vad guiden hade sagt om det rört sig om ett sönderbombat Södermalm. "Här tillbad de sin konsumtionsgud", kanske. Allt medan armen pekar mot Sneakers and Stuffs utblåsta affärslokal på Åsögatan.

Tyvärr var servicen usel på de flesta hotell, researrangörerna extremt arroganta, etcetera (jag mötte många missnöjda turister). Så jag rekommenderar den som reser till M.P. att helt enkelt ordna allt själv. Det är inte så svårt att köpa tågbiljett på stationen, leta bra hotell på nätet ("El Balcón" i Cuzco var helt okej) eller göra en dagsutflykt till Valle Sagrado norr om Cuzco med hjälp av lokalbussar.

På torsdag bär det av till Buenos Aires. Där är det sommar nu och jag ser fram mot en trädgårds-parrilla (även om vi bor i San Telmo och därför inte har nån trädgård).

Ingen som har vägarna förbi?

You may also like...