När skräcken återvänder

I dag publicerades en text i DN om ett ämne som jag tycker är angeläget och som det skrivits väldigt lite om i Sverige. Läs den här. Argentinas sår läker långsamt.

Vi har hunnit landa i Lima och är nu snart på väg upp i Anderna efter ett par dagars flängande i dammiga och snustorra förorter.

Cevichen här i dess hemland är även den något mer torrlagd än i Mexiko och Centralamerika, men god är den... Lite som sill, fast syrligare, för er som inte haft möjligheten att prova på denna kulinariska anrättning.

För övrigt är Lima-borna härmed nominerade till Latinamerikas galnaste bilförare. Snacka om "tuta och kör". Eller kanske snarare "kör i hundratjugo och tuta i korsningarna för att varna dem som kommer från sidogatorna, så slipper du bromsa in".

Mot bergstopparna! Jodeladehoo!