Sista dagen i Managua – för den här gången

Efter två intensiva heldagar med besök på olika Sida-projekt är det skönt att pusta ut på hotellet, så här på fredagsmorgonen. Några huevos revueltos och en jugo de guyaba på en solig innergård kan få vem som helst att vilja ta i tu med dagens arbete. Men först, en bloggrapport.

Vi har haft ett par bra dagar på landsbygden och på polisstationer (dock inte sedda från cellperspektiv). Sömnbristen och stressen har varit konstanta, men jag har lärt mig mycket. Och hey, jag är ju inte småbarnsförälder. Dessutom har förkylningen gett med sig sedan vi lämnat snålblåstens Buenos Aires.

Orkanen har dragit förbi och solen tittar fram mellan molnen. Men vid Atlantkusten fortsätter det tunga arbetet med att dra fram offren för regnen och stormbyarna. Drygt hundra personer uppges ha omkommit i spåren av "Felix". Hela byar har förstörts.

Nu är det dags att dra vidare till Guatemala, där det är val på söndag.

Wish me luck.