Goda nyheter från Oaxaca

Jag fick ett mejl från Anna Johansson i Oaxaca. Hon har glädjande nyheter om Cesar Mateos Benitez, vars öde jag har berättat om tidigare i den här bloggen. Anna skriver:

Hej kära vänner!
Cesar Mateos Benites frigavs för en vecka sedan! (Jag fick ett sms från en kompis när jag var med Balbino i norra Mexico med hans syskon på en familjefest.)
Tack alla ni som bidragit med pengar som underlättat advokaten Gilbertos arbete!
Nu har de släppt nästan alla politiska fångar, det är bara sju kvar.
APPO kämpar vidare, inga problem är egentligen lösta (som tex. korruption, fattigdom, politiska mord etc, etc.) och Ulises Ruiz sitter kvar som guvernör.
De två sista måndagarna i juli brukar regeringen anordna en fest med folkdans, Guelaguetza här i Oaxaca. Numer är det ett stort turistjippo som man måste betala dyra biljetter till om man ska kunna gå och se det. Delstatsregeringen kammar in mycket pengar som de inte redovisar för, ingen vet vart de tar vägen.
Förra året fick de ställa in Guelaguetzafesten och APPO organiserad en alternativ populär fest. Nu förbereder APPO sig på att bojkotta Guelaguetzan igen och regeringen håller på att ladda upp med poliser och militärer.
Själv är jag hemma och håller på att packa för fullt. På lördag flyttar jag till Puerto Escondido vid Oaxacas kust.
Varma hälsningar och stort tack till er alla som bidragit!
kram från
Anna

PS: Om ni kan spanska kan ni läsa mer här
La Jornada
och http://www.oaxacaenpiedelucha.blogspot.com