The Capital of Cool

...det kallas Buenos Aires i ett av de senaste numren av Newsweek. Och det är väl bara att hålla med. Staden har de senaste åren dragit till sig kreativa människor från nord och syd, allt från filmskapare till författare, arkitekter och konstnärer. Ekonomin går på högvarv, den krisstämpel som landet fick efter kraschen 2001 har suddats ut.

Själv har jag haft några intensiva dagar här. Hamnade på en utomhuskonsert á la Parkteatern i lördags kväll (det är sommar, ni vet). Där träffade jag av en slump min vän Elizabeth, som jag inte sett på sex år. Hängde sedan på henne och några andra till ett ockuperat hus i arbetarstadsdelen La Boca, där jag blev bjuden på revolutionär pizza och öl.

När jag sedan gick hem genom natten satt barnfamiljerna fortfarande på uteserveringarna och pratade, åt och skrattade, trots att klockan var runt halv två.

I går, söndag, var det party i en flashig villa i den något poshy norra delen av stan. Min svensktalande argentinske vän Juan, som jag inte träffat på tio år, vaktar ett hus för sin chef medan hon är på semester, och det visade sig ha två takterasser, swimmingpool, grill, trädgård, etc...

Festdeltagarna tillhörde en stabil medelklass. Det blev en intressant, om än något förvirrande, kontrast mot kvällen innan.

Nu är det måndag, gatorna surrar med aktivitet och jag sitter på ett fik i centrum, har just ätit en god sallad och druckit en utsökt capuccino.

En vecka kvar i koolhetens huvudstad. Sen väntar nordligare breddgrader.

Tips om aktiviteter i och i närheten av Buenos Aires mottages tacksamt. Gärna så konkret som möjligt, che.