Landslaget, Doggelito och… en mustasch!

Lite märklig bild, eller hur? Men låt mig ta det hela från början.

Jag kom fram lagom i tid till landslagsträningen och lyckades efter en stunds övertalning få några vakter att tro på att jag faktiskt var svensk journalist. De släppte in mig på stadion, där det svenska landslaget precis hade börjat värma upp.

Jag fick tydliga förhållningsorder av presschefen och hans assistent (nåt om nån linje man inte fick gå över, med det lilla problemet att linjen hela tiden flyttade på sig, som en slingrande orm på löparbanan). Hälsade på Aftonbladets Robert Laul och TT:s Niclas Green och småpratade lite med de venezolanska kollegorna.

Gissa vem som dyker upp då från ingenstans? Dogge Doggelito.

Han kommer gående med sin brorsa och ler stort när vi journalister storögt undrar vad han gör där? Det visar sig att hans pappa kommer från Venezuela och att han är i landet och hälsar på familjen. Och när han hörde om matchen, så var han ju tvungen att åka hit.

Låt oss säga så här: Dogge vet hur medier fungerar och han använder sig flitigt av den kunskapen. Men han verkar också vara en rätt schysst kille.

Satt på gräset bakom målet och snackade lite med honom och hans brorsa om Chavez och den bolivarianska revolutionen och allt det där. Och jag kan avslöja att Dogge, inte helt oväntat, är en stor anhängare av Hugo Chavez.

- Det är klart att det finns dem som är emot honom. Men visst, jag menar, om jag hade 100 miljoner kronor och nån kom och tog 50 miljoner i skatt, så skulle nog jag också bli sur. Det är dom rika som är emot Chavez, sa Dogge.

Efter träningen blev det intervju med Lasse Lagerbäck och sedan snabbt iväg till hotellet igen (Ghaaaa, varför finns det aldrig några taxis när man verkligen behöver dem???).

Hann precis hem för att skicka in det jag hade till Stockolmsupplagan. Resultatet finns att läsa här. Och - inte minst - jag skickade in en byline med mustaschen synlig. Vet inte om de censurerade den, så för säkerhets skull lägger jag ut en annan variant här, just for you bloggpeople.'

Fler bilder från dagens lätt surrealistiska träning:


Anders Svensson fick svara på frågor på engelska när ivriga venezolanska journalister ville veta vad han tyckte om gräsplanen. "Lite torr, den behöver mer vatten, men annars helt okej", sa Svensson.


Dogge Doggelito (uppväxt i Botkyrka) ville gärna att fotograferna skulle ta bilder på honom tillsammans med Rami Shaaban (uppväxt i Fisksätra). Shaaban såg dock något obekväm ut i rollen som förortshjälte.

I morgon (söndag) är det match. Ni som har TV4+ kan hålla utkik efter mig på pressläktaren kl 22, om ni vill. Jag är killen som sitter bakom Pontus Kåmark och gör v-tecken.