Snurrigt

De senaste dagarna har bjudit på en del märkliga möten.

I fredags följde jag med R på en fest med folk som jobbat i Calderons valkampanj. Efter några whiskey (och jag som aldrig dricker whiskey) fann jag mig småpratandes med den nya presidentens PR-chef. Hon sken upp när jag sa att jag var från Sverige och ägnade sen flera minuter till att prisa det vackra lilla landet i Alperna, där de gör så god choklad och bra klockor och fickknivar.

Skönt att veta att Mexiko styrs av en intellektuell elit.

I går tog jag en sväng till lilla lugna Cuernavaca, en dryg timme utanför Mexico City. Jag trodde att jag skulle få lite ledigt här, men så var det ju val i Venezuela och så plötsligt skulle jag skriva om det också, tyckte DN. Och det tackar man ju inte nej till.

Här i Cuernavaca har jag mött en Stjärna, vilket väl får gå under kategorin "märkliga möten"?

I morgon är det dags att återgå till vardagen i Mexico City och börja planera den här julmånaden. Den kommande högtiden har redan satt sin prägel genom en kitchparad utan like. Särskilt gillar jag de fullständigt urballade mexikanska julsångerna. Ay siiii.