Dagen efter

Minst tre döda. Ett hundratal gripna. Över hundra skadade. Ett tiotal hus nedbrända.

Det är saldot efter gårdagens kravaller.

Jag höll mig vid hotellet hela kvällen eftersom det gick rykten om att polisens paramilitära enheter åkte runt och sköt vilt mot folk på gatorna. De tre som dog avled efter att ha blivit träffade av ett hundratal kulor i en sådan räd.

Ett par kvarter från mitt hotell stod en domstolsbyggnad i full brand. Och framåt niotiden kom ett helt gäng tyskar och britter springande. De hade flytt från busstationen, som också attackerats av aktivister. Flera av dem grät av rädsla.

På så sätt blev mitt hotell hastigt till ett slags flyktingläger. Smått absurt.

I dag är det lugnare, men något säger mig att det här inte är slut än. Kanske dags att tjacka gasmask.

Jag har just skrivit en artikel för DN. Här är länken till artikeln.